Recept

grillad Kyckling med appelsin och Honungs marinad

Ingredienser
För marinaden
1/2 kopp färskpressad apelsinjuice
1/4 kopp olivolja
1/4 kopp Kyckling buljong
1/4 kopp Dijon senap
1 msk riven apelsinskal
1 kyckling skuren i bitar
För glasyren
4 matskedar smör
1/4 kopp Lind honung
1/4 kopp färskpressad apelsinjuice
1/4 kopp BBQ-sås
1 msk riven apelsinskal
2 msk rosemarie
1/4 tesked kryddpeppar
Blanda apelsinjuice, olivolja, Kyckling buljong, senap och apelsinskal i en stor skål. Tillsätt kycklingen och blanda ihop allt. Täck med plastfolie och låt det marineras i upp till 4 timmar i kylen ju längre den står i kylen desto mer smak får kycklingen. Efter att den har marinerats i kylen
Förbered grillen på medel värme. Låt temperaturen på kycklingen komma till rumstemperatur innan du börjar grilla.

Grilla kycklingen  i 5 minuter , på vardera sidan. Vrid sedan värmen till medelhög och täck över kycklingen med grill locket eller aluminium folie. Fortsätt att grilla kycklingen tills den är färdig, (tar cirka 20 minuter till).

Medan kycklingen grillar smälter du smöret i en liten kastrull på grillen. Vispa i honung, apelsinjuice, grillsås, zest, senap och kryddpeppar. 

Borsta kycklingbitarna med glasyren, vänd sedan kycklingen i glasyren och koka i 2 minuter. Pensla kycklingens andra sida med glasyr och vänd igen. Fortsätt att koka i ytterligare 3 minuter. Ta bort kycklingen från grillen servera på en tallrik med gillade grönsaker och häll på grönsakerna lite av glasyren.
Smaklig Måltid

" Detta är ett av mina favorit grill recept ."

Adel Malouf

Honungs Drinkar

Syrlig tranbärsdrink

1.5 dl osötad tranbärssaft
2 dl vatten
2 dl frysta hallon
1 lime
1 matsked Bergshonung
Blanda tranbärssaften,
vatten och saften från en pressad lime. Mixa sedan med frysta hallon tills drinken blivit slät. Häll upp i två glas, servera med sugrör och avnjut direkt. Söta med blomster honung.

apelsindrink vitamin bomb.

2 dl färskpressad apelsinjuice
2 dl kolsyrat vatten
1 apelsin
2 cm ingefära
1 matsked Lindhonung
Riv ingefära fint på rivjärn och pressa saften från en halv apelsin.Mixa honungen, apelsinjuice, kolsyrat vatten, riven ingefära, apelsinsaft. Rör om ordentligt. Skär tunna skivor av resterande biten av apelsinen och toppa drinken med apelsinskivor och en färsk Rosemari kvist.

Ingefära shot med citron

1 l vatten
250 g ingefära, färsk
0.5 dl Bergshonung
200 g citroner, ekologiska (en citron motsvarar ca 100 g)
Gör så här
Grov riv ingefäran och lägg den i vattnet i en kastrull. Värm till 60 grader och försök hålla den temperaturen i cirka 20 minuter. Undvik att koka, då försvinner mycket av det nyttiga.
Sila av och blanda ner honungen när det fortfarande är ljummet. Akta så inte blandningen är över 40 grader. När ni blandar i honungen. När det svalnat helt, pressar du i saften av citronerna. Sila igen och häll upp på flaska.
Om du vill lägg 2 eller 3 färska citronmeliss blad i för att ge en extra kick till blandningen.
Förvara i kylskåp.

Tips

Honung mot hosta

Gurgla med lind honung,  (om du är pollen allergisk) så prova propolis, citron och varmt vatten. 
Honung och propolis är ett bra hemmedicine mot halsont, detta recept är flera 100 år gammalt. Som fungerar bra och är bevisat i många historiska natur medicin recept. Att denna blandning kan minska svullnad och lugna inflammation och irritation. Det kan också hjälpa till att ta bort infektioner eller irriterande ämnen på halsens yta, där kroppen inte kan hantera dem själv. Lös upp 1 matsked honung med 20 droppar propolis Tinktur i 4 dl varmt vatten (max.40 grader). Pressa ut saften från en hel citron och blanda den i vattnet som du löste honung och propolisen i. Dela upp den i 8 jämna portioner gurgla varannan timme en portion i 10 sekunder och svälj blandningen. Det här receptet hjälper dig att bli snabbare friskare från halsont. Detta recept har en bättre effektivitet än den vanliga hostmedicinen som du köper från ditt apotek. Eftersom den är 100% naturligt!

Honung är en populär och naturlig hårprodukt!


Här ska vi titta på 10 skäl att använda honung i håret, inklusive hårväxt, för att förhindra hårbrott och mycket mer.
1. Honung för hårväxt
Honung används som en behandling för sårläkning på grund av dess förmåga att främja celltillväxt.
En studie från 2013 visar att honung kan främja tillväxten av epitelceller (hud). Hårbotten är full av epitelceller som utgör de grunden för hårväxt.
2. Honung för hårkonditionering
Konditioneringsbehandlingar är utformade för att återställa fukt i håret. Många hårbehandlingar som innehåller honung innehåller också vitaminer, mineraler och andra fördelaktiga ingredienser.
Det visar sig också att honung har fuktgivande egenskaper för att hålla håret konditionerat och friskt. Vi får inte glömma aminosyror och antioxidanter.
3. Honung för hårglans
Honung har både mjukgörande och fuktighetsgivande egenskaper, vilket gör den till en fantastisk hårfuktare. Mjukgörare jämnar hårsäckarna och lägger glans till slitet hår. Humektanter binds med vattenmolekyler och lägger sig som en film på det torra hårstrån.
Genom att återfukta kan honung hjälpa till att återställa hårets naturliga glans.
4. Honung för håret
Honung innehåller glukos, samt ett enzym som kallas glukosoxidas. Detta enzym bryter ner glukosen och lämnar väteperoxid.
Väteperoxid kan bleka melanin, det pigment som ansvarar för att ge ditt hår färg.
Att smörja honung i håret under en längre period kan vara ett naturligt alternativ till hårda kemiska blekningsbehandlingar.
5. Honung för hårbrott
Keratin är ett viktigt protein som ger ditt hår struktur och styrka. Proteinbehandlingar är en populär del av moderna hårbehandlingar och kan hjälpa till att återställa svaga och spröda hårstrån.
Honung innehåller ungefär 0,5 procent protein. Detta kanske inte verkar mycket, men det kan vara fördelaktigt i kombination med andra vitaminer och mineraler som honung innehåller.
6. Honung för håravfall
daglig stress kan orsak håravfall Vissa människor tycker dock att dom tappar hår mer än normalt.
Om du tappar mer hår än du normalt gör, kontakta din läkare för att ta reda på orsaken. Ibland kan det vara så enkelt som att ha skadat hår. Då hjälper honung vid håravfall
7. Honung för hårborttagning i ansiktet
Även om honung inte är lika effektiv som bivax för att ta bort oönskat kroppshår, är det ett utmärkt alternativ för fint hår eller känslig hud.
För att använda honung för hårborttagning, prova detta recept:
Blanda ihop 1 msk. honung och 1/2 msk. citron juice.
Applicera denna blandning på mindre områden, såsom överläppen.
Låt den verka i ungefär 20 minuter.
Torka av den med en våt, varm tvätt duk.
8. Honung för naturligt hår
En stor del av naturlig hårvård är att se till att ditt hår och hårbotten är rena och fuktiga.
Med avgiftning kan honung hjälpa till att ge ditt hår ett boost av gynnsamma aminosyror, vitaminer och mineraler. Du kan till och med använda honung efter detoxen för att hålla dina lockar fuktiga och växa.
9. Honung för en frisk hårbotten
Att hålla hårbotten frisk är en nödvändig del av att ha friskt hår.
Du kan använda honung i hårbottenbehandlingar för att rengöra hårbotten och lindra uttorkning, som mjäll och dermatit. Det har också fuktgivande fördelar för både håret och hårbotten.
10. Honung för inflammation i hårbotten, såsom psoriasis och eksem, kan påverka hårbotten. Forskning har visat att honung uppvisar antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper. Antioxidanter är en viktig förening i behandlingen av inflammation på huden.